Om Rasmus Svold

Mit navn er Rasmus, jeg er født i 1987 og fik konstateret epilepsi som 2-årig.

Da jeg blev født på Odense Sygehus, troede lægerne først at mine kramper var almindelige feberkramper.

Jeg er den førstefødte af fire drenge, Mikkel, Mads, Victor og mig selv (Hunden).

Mine udfordringer

Foruden epilepsien har jeg en medfødt hjerneskade, som i dagligdagen giver mig enkelte udfordringer. Eksempelvis skal jeg have lidt ekstra tid til indlæring. Det gælder på arbejdspladser og i forbindelse med fagligt arbejde som matematik, hvilket også betød at jeg måtte gå ud af 6. klasse i folkeskolen.

I min barndom havde jeg mange anfald, og startede derfor på specialskole fra 7. klasse. Jeg var på efterskolen Assersbølgård og har været i bo- og jobtræning. Epilepsien gør desuden stadig, at jeg ikke tåler alt for vilde ting som eksempelvis karruseller eller fysisk hård sport som hockey og fodbold.

Mine sejre

Selv om jeg har epilepsi, har jeg alligevel formået at tage kørekort til bil, bestået truck- & teleskoplæssercertifikat og kommet i job. Jeg har derfor fået en flexjob-bevilling, som betyder, at jeg kan arbejde 37 timer om ugen med enkelte skånehensyn. Blandt andet skånes jeg for fysisk og psykisk overbelastning i forbindelse med min løfteevne, og når der er travlhed. Desuden gør jeg næsten altid mine kolleger opmærksom på mit handicap, og hvorfor jeg er i flexjob.

Jobs:

Siden jeg kom i job i 2010 har jeg arbejdet hos ”Trælasten” (Lagerarbejder), ”Vejen Boligforening” (Ejendomsfunktionær), ”Terkelsen” (Pladsmand/Lagermand), GLS Dag til Dag-Levering som (Chauffør), Porsholdt/Andreasen A/S(Chauffør), (Anlægsgartner) v. Garden Works, (Pladepudser) v. Salling Group Bakery, (Pedelmedhjælper) v. Diakonhøjskolen, (Lager & Logistikmedarbejder) v. Denform Lux A/S, (Lager og logistikmedarbejder) v. Salling Group, (Lager og logistikmedarbejder) v. ProShop, (Cafémedarbejder) v. Café Parasollen Viby, og (Pladsmand/Teleskoplæsserfører) v PET Byggeservice.

De mange jobskifte har blandt andet skyldtes de krav, der stilles til en arbejdsplads ifm. flexjobbere og nedskæringer.

Min udvikling

Fra 2009 til 2010 var jeg på Egmont Højskolen, som formentlig har haft den største betydning for min personlige udvikling hidtil. Her fik jeg vendt mit liv på hovedet, efter at have set, hvordan andre handicappede lever deres liv i forhold til mig.

Her oplevede jeg, hvordan unge handicappede havde selvironi, og hvordan de formår at acceptere, hvem de er, til trods for fysiske og psykiske handicap langt større end mit.

Familiens oplevelse

Min familie har også kunne mærke forskel, da jeg har udviklet mig fra at være en lukket person til at være en meget åben person med selvironi på højt plan omkring epilepsien.

I dag kan jeg deltage i langt flere arrangementer som nytårsaften og andre fester sammen med mine brødre og deres venner og veninder. Her oplever jeg, at mine brødre tager pis på mit handicap, mens jeg ser smilende til, og på den måde har højskolen haft stor indflydelse på min personlige udvikling.

Jeg håber, du vil følge med på min side, hvor jeg løbende vil dele tanker om epilepsien. Hvis du vil læse mere om Egmont Højskolen eller blive klogere på andre handicaps, kan du besøge:

Skoler:

www.egmont-hs.dk

http://osterbyskolen.skoleporten.dk/sp/file/10ca0e3c-939f-42eb-9ff5-7a2f9c549d6e

https://www.facebook.com/Fabrikken-R%C3%B8dding-832204540232873/?fref=ts

Andre i samme båd

Handicapformidlingen 

Den Sociale IT-Nørd

SK-Bloggen

MyEpi

Kontakt mig

Denne hjemmeside benytter cookies. Ved at blive på hjemmesiden, accepterer du vores brug af cookies.