Kategorier
Hverdagen med handicap

Fest og farverige dage

Velkommen tilbage fra sommerferien, jeg håber at du har fået noget nyt med i baggagen på din færd.

Om du har været ude, at rejse eller bare været hjemme i Danmark, så skulle vi gerne lære noget hver dag.

Her kommer lidt af det seneste fra min ‘rygsæk’

Epilepsifamilien

Tilbage i april blev jeg inviteret til konfirmation hos min ‘epilepsifamilie’ i Smidstrup v. Fredericia.

Datteren Freja, som er blevet 14 år nu, og til dagligt skal lære, at leve med epilepsi, havde en fantastisk dag, og selv om Freja er lidt sent i udviklingen mentalt, var både mor og far stolte af deres datter i kirken, såvel som til festen.

I modsætning til en traditionel konfirmation, havde familien Falck valgt, at afholde en havefest/åben hus med festtelt, grillmad, og hoppeborg.

– Og det var populært hos alle!

Kun kirkecermonien var traditionel, og det blev afholdt i Jelling Kirke.

I Juli på familielejren kom de første beviser på, at Freja er teenager – hun gjorde oprør overfor forældrene – Freja fandt også én ny, at bruge tid på, men heldigvis for mig, viste hun samtidig, at når hun ikke kunne rumme så meget, ville hun hellere være sammen med mig – den trygge ‘legeonkel’

Tak fordi jeg må være en del af din familie Freja.

Skanderborg Festival

Under Skanderborg Festivallen har jeg selvfølgelig hørt en masse musik, og selv om jeg var alene afsted, mødte jeg faktisk nye mennesker hver dag der gerne ville snakke.

Jeg pendlede mellem Hasselager og Festivalspladsen hver dag, da jeg kunne komme hjem i nogenlunde tid, dvs. inden midnat.

Når jeg var kommet hjem, anmeldte jeg musikken ell. lignende, så jeg har også leget anmelder for 5 dage, eller som jeg har sagt til andre: Thomas Blachmann for én dag. 😉 (Anmeldelserne kan du se på Facebook.com/detusynlige)

For hvis der er én ting Thomas Blachmann har lært mig, så er det at se med de kritiske øjne, og det syntes jeg er en god egenskab.

Tak for det Blachmann, jeg håber at hvor veje krydses en dag. 🙂

Århus Bryghus

Lige inden August opdagede jeg en fredagsbar på Århus Bryghus, og jeg tænkte med det samme: ‘Det skal der ses nærmere på’

Jeg kom forbi en fredag, og blev taget godt imod af personalet, jeg mødte nogle hyggelige mennesker i næsten alle genré som mere eller mindre havde til vane, at komme hver fredag efter fyraften.

En uge efter havde jeg min lillebror med til rundvisning og ølsmagning, og det var også hyggeligt, for jeg føler ikke altid, at vi laver meget sammen.

D. 18 August fejrede fredagsbaren 10 års jubilæum, så der var ‘Happy hour’ – hvilket vil sige billige øl – helt ind til kl. 22.00 i stedet for kl. 15.00.

Der var både livemusik og kunstigt musik(Anlæg) – og der var gang i den, både med gæster der kom, og ved grillen!

Jeg kommer helt sikkert igen til fredagsbar, da det er mere i min ende af byen, og afdæmpede områder, trods at det er et industrikvarter.

Afslutningsvis vil jeg bare sige:

“Hvis du giver lidt af dig, giver andre også lidt af sig – og det kan være en god indstilling, hvis man skal møde nye mennesker foreksempel”

Tak for ordet

//Rasmus – Stifter

2 kommentarer til “Fest og farverige dage”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Denne hjemmeside benytter cookies. Ved at blive på hjemmesiden, accepterer du vores brug af cookies.