Kategorier
Hverdagen med handicap

Fra Provinsen til Byen

Det at flytte, er i manges øjne en kæmpe udfordring. 

Dem der flytter på landet, skal klare sig under mindre og måske mere begrænset forhold, mens dem der flytter til byen, skal lære at opgive nogle ting, og starte næsten forefra. 

Min rejse

Jeg selv, kommer fra en lille by, og har boet der siden 1993. Fra 2006 begyndte jeg for alvor, at bo for mig selv i bo-trænings lejlighed, og  jeg fik også prøvet at bo selv.

Men når man er ung i mit tilfælde, og er social anlagt er det ikke en lille by man skal bo i, derfor rykkede jeg til Århus hvor der sker meget mere

Til min egen fordel har jeg gået meget rundt i Århus med min familie, så jeg havde lidt at pejle mig efter, men det var tydeligt stadig noget andet, at gå på fri fod, der til kan jeg anbefale at studere google maps grundigt hjemme fra, det har hjulpet mig rigtig meget. 

På rejsen

På min rejse kiggede jeg efter et nyt frirum (Læs Frirum), som jeg også havde i Vejen, og det endte med at Café Parasollen i Viby var dem der tog bedst imod mig, og derfor har jeg min gang der ca. 2 gange i ugen. 

Café Parasollen var også dem der hjalp mig med, at komme i kontakt med Plexus, og unge fra Diakonhøjskolen.  

Plexus er et værested for unge, hvor man er social, spiser sammen, og hjælper med enten indkøb, Madlavning, eller oprydning. 

Plexus deler lokaler med ´Hamlet´ som har samme koncept, og Gallo´s  Kaffebar.  

Eftersom at min familie tit giver udtryk for, at de er imponeret over min hurtige stedsans, tror jeg på at, hvis man lægger mærke til sine omgivelser inkl. vejnavne og stoppesteder, så kommer man langt ift. at få et godt overblik…. 

Provinsen

For lige at vende kort tilbage til provinsen, vil jeg sige

De gode ting ved provinsen er helt klart bl.a naboskabet, roen, skole og børnehaver tæt på.

Jeg vil til enhver tid anbefale provinsen til nystiftede familier, eller par der bare gerne vil have rolige og trygge omgivelser. . 

Så mit budskab er denne gang: 

“Spring ud i det, og grib chancen når den er der” citat Lone Kellermann , og Danser med drenge

“Vær ikke bange for at tage imod nye udfordringer, vi har alle ´bump´på vejen” 

Tak for ordet

  • Rasmus

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Denne hjemmeside benytter cookies. Ved at blive på hjemmesiden, accepterer du vores brug af cookies.