Kategorier
Hverdagen med handicap

Hjertesorg

Mange af os har prøvet at mærke hjertesorgen på en eller anden måde. 

Den sidste uges tid, har jeg brugt på at komme mig ovenpå igen efter, at have været ’nede i kulkælderen’ en tur i form af: 

 • – Svigt
 • – Føle sig forkert
 • – At miste – sig selv 

Jeg kan godt mærke , at jeg er et sted i mit liv, hvor jeg er nødt til at mærke folk efter en ekstra gang. 

 •  Har de tillid til mig og mine ord?
 • – Er jeg noget værd for dem?
 • – Kan de klare sig uden mig?

Hjælp til selv-hjælp

Vi har det så nemt med, at sige “ Lad tvivlen komme dig til gode” , men hvad nytter det hvis ikke det hjælper med den kommunikation man har i det daglige.

Derfor arbejder jeg også altid med nye muligheder i form á hjælp – til selvhjælp, denne gang blev det så Anna Mejlhede´s ´Hjertesorg

Hjertesorg er ikke et ord vi bruger meget i dagligdagen, men det indebære en masse forskellige følelser, både ovennævnte og f.eks ´Sorgen i Glæden og Glæden i Sorgen´.  

Dette kapitel siger meget om vores forskellige forhold til f.eks en begravelse/bisættelse, hvor Anna Mejlhede forklare forskellen mellem at miste et ungt menneske modsat et ældre menneske. 

Anna Mejlhede siger følgende:

”Hvis det nu var mit barn jeg havde mistet og ikke min far, som havde levet et langt liv, så ville det standse mit liv i det øjeblik det skete. Alt ville gå i stå, og jeg ville ikke kunne forstå eller rumme ,hvordan verden udenfor overhovedet kunne køre videre, som om intet var hændt”

Anna Mejlhede fortæller også hvordan man skal undgå at bide i ´Det bitre æble´og opfordre til at råbe op om sine følelser i stedet.

Det er bare nogle gange nemmere, at bide bitterheden i sig, hvis man som jeg ikke magter at skal hamle op mod f.eks 3 andre hanløver, så er det mere en magtkamp fremfor en kamp om hvem der er stærkest. 

Anna Mejlhede fortæller også, hvordan vi har en tendens til at sætte ´glad´musik på hvis vi er triste, fremfor ´sørgeligt´som bedre forstår den følelsesmæssige situation vi er i…

Indre flugt

I den tid jeg var nede og vende, og påbegyndt bogen ´Hjertesorg´, valgte jeg at tage over at besøge min lillebror i København.

Her kom jeg i en slags 3 dages praktik ved ham, for at få indblik i studielivet.

Emnet var: Det danske folketing og politikernes arbejde.

Jeg læste bogen om ´Folketingets historie´på to dage, samt på 2 dagen skrev opgave ud fra hvad en sensor ville kunne finde på, at spørge om.. . 

Jeg mærket stille og roligt min glæde vende tilbage løbende, det var tiltrængt at komme hjemmefra og længere væk end bare om egnen, jeg havde heller ikke sovet ordenligt i næsten 14 dage, nogle nætter 5 timer, andre føles kortere eller længere.

Til sidst vil jeg her give nogle gode råd til Selvhjælp:

 • – Meditation Japansk stil 
 • – Social aktivitet “ så man får tankerne et andet sted hen”
 • – Bøger tilpasset situation eller interesser 
 • – Prøv noget udover det sædvandlige 

Tak for ordet

 • Rasmus

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Denne hjemmeside benytter cookies. Ved at blive på hjemmesiden, accepterer du vores brug af cookies.