Kategorier
Hverdagen med handicap

Er du klar i mæglet, er høsten i hus.

Udfordringer i hverdagen

Mange af os med et usynligt handicap, har det tilfælles at en af vores svagheder kan være koncentrationsbesvær, nogle i højere grad end andre.

Selv ville jeg mene, at jeg har det i lidt mildere grad sammenlignet med en Autist f.eks.

Jeg ved pr. erfaring igennem en kammerat og en tv-udsendelse, at autister kræver mere fokus end en som jeg med epilepsi.

Selv om vi er forskellige indbyrdes med epilepsien f.eks. , kan jeg tit se nogle fælles træk alligevel. Her i blandt koncentration.

Jeg er stolt over, at min kammerat greb chancen, første gang jeg prøvet at overtale ham, til at komme med til en lokal festival.

Vi lavede nogle klare aftaler som:

  • HVIS! vi bliver væk, så mødes vi ved denne bod, når showet er over.
  • Vi holder vores mobiler åbne
  • Hvis du trænger til en pause, så bare træk dig, det sker der ikke noget ved.

Alle med et usynligt handicap, har det svært .

Selv har jeg brug for struktur og klare retningslinier, men jeg har også brug for, at føle mig en del af holdet, akkurat som min kammerat med autisme, når han lige som jeg, ind imellem kan have gode dage og knap så gode dage. Vi har stadig vores værdihed og stolthed, og det skal man huske.

Jeg tror på, at hvis man er klar i mæglet, når man giver en besked/ordre eller aftaler noget, så får man også et bedre samarbejde, uanset om det er som ven, kollega eller samlever.

Jeg har lyst til at tage landmændende som eksempel, selv om det ikke er en ‘selvfølge’

Landmanden har en daglig rutine hver dag.

Så når karlen møder ind, kan landmanden næsten bare sige: ” Du skal i marken idag” fortsætter: “Der skal pløjes hele dagen, og i morgen skal vi have høstet det sidste”

Karlen ved allerede, at uanset hvad der skal laves i marken, fylder det ofte en HEL dag.

Ved endt høst kan landmanden så sige: ” I morgen skal vi have malket, og når dyrene er kommet på græs, skal der muges ud, og gives rent foder og selvfølgelig, halm”

Så ved karlen endnu en gang hvad dagen bringer.

Igen, ved jeg godt, at det ikke er en ‘selvfølge’ at det er sådan, men det er et oplagt eksempel, da landmændene arbejder fra morgen til aften med de samme opgaver mere eller mindre.

På samme måde tror jeg på, at hvis vi i fællesskab kan lave nogle faste rammer, og undgå at vrisse af hinanden, når vi giver beskeder. Ja så tror jeg faktisk godt, at vi kan få et godt arbejdsmiljø.

Det er klar tale – som Telmore ville sige 😉

Tak for ordet

  • Rasmus

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Denne hjemmeside benytter cookies. Ved at blive på hjemmesiden, accepterer du vores brug af cookies.