Kategorier
De store tanker

Fællesskab vs. Onlinefællesskab

Vi mennesker er gode til at færdes blandt hinanden, vi krydser hinanden på gader og stræder, men kender vi dem vi går forbi?

Måske er den forbipasserende en ven, du ikke har mødt endnu – og hvordan kan du så komme til det?
Ofte kender de fleste hinanden fra skolegangen, arbejdet, eller forskelige aktivitetter, men idag fylder onlinefællesskabet rigtig meget.

Sociale medier vs. Socialt netværk

Når vi snakker onlinefællesskab, hvilket vil typisk sige en gruppe f.eks på facebook, er det ikke svært at blive ‘medlem’ af gruppen, men det er ikke særlig tit, at det lykkedes, at lave aftaler eller at blive involveret i aktiviteterne med nye eller andre venskaber med mindre det er erhvervsrettet f.eks igennem en forening.
Det sociale fællesskab er lettere at komme til, da folk omkring dig er meget mere afslappet og åbne overfor hvem man er som person, det kan man se, bare ved at deltage i fællesspisning.
Sociale aktiviteter findes igennem forskelige organisationer, Frivilligcentre, o.lign. knudepunkter.

Selv har jeg også venner på facebook som jeg skriver sammen med, og jeg har et klart billede af, hvem der står mig nært, fordi de viser gensidig interesse til mit liv, ligesom jeg gør overfor dem.
Men når jeg deltager i forskellige arrangementer igennem onlinegrupper rundt omkring, sidder jeg ind imellem og tænker “Man skulle have været der fra dag 1” .Dem der sidder omkring mig, har nemlig lært hinanden at kende igennem forskellige arrangementer lang tid før.
Derfor vil jeg til en hver tid opfordre til, at man opsøger det sociale fællesskab, uanset om du finder arrangementerne gennem en hjemmeside eller på et frivilligcenter
Man kan også gøre lige som jeg, hvis man er ny, udforske HELE byen og finde udad hvor og hvad det er der samler folk, og hvor aktiv er byen?
Er du med endnu?
Så lad os udforske byen endnu mere 😉
Måske finder du en helt ny ven eller sparringspartner?
Hvem ved? 😉

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Denne hjemmeside benytter cookies. Ved at blive på hjemmesiden, accepterer du vores brug af cookies.