Kategorier
De store tanker

Frivillig = Fri vilje

I dette indlæg har jeg valgt, at tage emnet “Frivillig” op.

Begrebet : ´Frivillig´ kender mange, men ikke alle forstår forskellen mellem et frivilligt job og f.eks et fast job

For at finde forskellene har jeg været i kontakt med lidt forskellige inden for specialet “Det vender jeg tilbage til næste gang” 😉

Som frivillig er det ofte mest af lyst igennem sine interesser, at man påtager sig stillingen, modsat ved et fast arbejde, hvor mange måske gør det for indtægtens skyld og ikke i lige så høj grad fordi det interessere dem.

Der udover er man meget blandet erfaringsmæssigt i frivilligbranchen, da mange er studerende, men næsten lige så mange er i erhvervspraktik.

Der findes også tilfælde, hvor det faktisk kan vise sig, at det er en person som er i samfundstjeneste, som afsoner ved at være frivillig. ” Det syntes jeg personligt er vildt at tænke på, for det er ikke noget de ´skilter´ med, og de kan vise sig, at være de flinkeste medarbejdere på trods af det.”

Selv om frivilligt arbejde er ulønnet arbejde, har jeg indtryk af, at mange ser det som en løn nok i sig selv, i det “at gøre en forskel” i den gode sags tjeneste, og samtidig blive klogere på omverdenen.

Jeg har selv været frivillig i en Boligorganisations afdeling, og Forenings-arbejde som : Formand, Næstformand, og bestyrelsesmedlem.

Jeg elsker det, så længe jeg føler, at jeg får noget ud af det, og bliver hørt .

Jeg slutter her med et citat fra Shubidua:

“Grænsen er der hvor du sætter den selv, så den der vil leve beskytter sig selv”

Oversigt over væresteder og netværkscaféer, som jeg kan anbefale

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Denne hjemmeside benytter cookies. Ved at blive på hjemmesiden, accepterer du vores brug af cookies.