Kategorier
Hverdagen med handicap

Frirum

Måske kender du til lige som jeg, at man har meget på hjerte og vender meget med sine venner og familie, men ind imellem har man brug for, at høre HELT andre meninger i stedet, meninger der faktisk kan vise sig, at være en god balance mellem dig selv og familien f.eks.
Sådan kan jeg have det nogle gange, og derfor bruger jeg forskelige væresteder i omegn af hvor jeg bor.
Café Parasollen i Viby er et af mine frirum, her kan jeg vende hverdagens udfordringer med nogle der har et langt liv bag sig, eller de frivillige som er jævnaldrene med mig. Begge dele hjælper og jeg kommer 2-3 gange/ugentligt.

Kedsomhed

Når jeg trænger til at have flere omkring mig, som er i samme båd som mig, søger jeg ind til noget som Sind Ungdom, ´Hamlet´ eller Genlyd. Her kommer jeg typisk 1 gang/ugen.


Hvorfor er der forskel på hvor meget du deltager det enkelte sted?
Svar: Det er nok mest afstanden?
Caféparasollen ligger i Viby, hvilket er 5 min. kørsel eller 30 min. gang fra hvor jeg bor nu, de andre ligger inde i Århus Centrum og tager 20 min. med bus og på cykel.

Venners reaktion


Jeg har ind imellem oplevet, at mine venner bliver overrasket, når jeg fortæller dem, at “Jeg slapper bedst af i andres selskab” , hvor efter de kigger på mig med store øjne og siger f.eks :” Det havde jeg aldrig kunne klare” .
Vi har alle forskelige måder at koble af fra hverdagens stress og jag på.
Nogle har bare den holdning, at de skal have én fridag fra ALT , nogle dyrker motion, nogle læser, nogle sover o.s.v. , andre gør som jeg :opsøger det sociale.
Jeg har selv været lidt af en syvsover, men er nok blevet mere bevidst de sidste 2 år om, at hvis man vil opnå noget, må man også indrette sin tid efter det.
PRIORITERING, Prioritering, Prioritering 😉
Et frirum er et godt koncept, så hverken familien eller du bliver trætte af, de samme emner, specielt hvis man ses tit i løbet af hverdagen, kan det hurtig blive for meget af det gode.
Så find udad hvordan du slapper bedst af, uanset om det er det sociale netværk( her forståes IKKE noget som Facebook), eller om det er dine fritidsinteresser, alting tæller, bare man kan mærke forskel fra den almindelige daglige gang. 🙂
Tak for ordet

  • Rasmus

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Denne hjemmeside benytter cookies. Ved at blive på hjemmesiden, accepterer du vores brug af cookies.