Kategorier
Hverdagen med handicap

Skyggen på arbejde (5)

“Dengang i 30’erne, da det så meget ud ligesom nu, – depression, nedtur, ikke så godt, og øv bøv, arbejdsløshed – ja, min kære onkel Stage, han mistede sit arbejde, på sin dejlige fabrik, men øh efter, at ligget og slæbt rundt på portvin i nogle uger, sagde en af hans gode venner til ham: ‘Ved du hvad Stage, det kan ikke blive ved med, at gå det her, hvad med at købe dig en bananvogn?’ “ – Citat Kim Larsen

Sådan indleder Kim Larsen sin Køb Bananer på albummet Kim i Cirkus, og et eller andet har han ramt rigtigt, for vores Danmark er ikke meget forandret, og for mit vedkommende passer noget af det stadig i øjeblikket, desværre. :/

Gudskelov har jeg ikke mærket depression for alvor endnu i mit liv.

Arbejdsløshed

Det er ikke første gang, at jeg går arbejdsløs.

Heldigvis har jeg ikke gået arbejdsløs lang tid ad gangen, og hvis jeg har, har jeg altid haft noget andet for hånden, uanset om det har været, at være ledsager, frivillig, aktiv jobsøgende, eller som nu Cafévært.

Jeg bliver meget taknemmelig, når familien og jobcenteret roser mig, for at være aktiv søgende, modsat mange andre arbejdsløse.

Jeg får specielt ros for, at hele tiden tænke alternative muligheder, både i fremtidige alternativer, men også de tidsbegrænsede/sæsonarbejde.

Røde Kors Århus

Efter praktikken ved Salling Group, valgte jeg at stoppe ved Ungdommens Røde Kors butik (Krydsfelt) i Februar.

‘Krydsfelt’ er en lille fin genbrugsbutik, men jeg mærkede hurtigt den samme følelse lige som ved Tilst-butikken, nemlig: Rastløshed.

Derfor valgte jeg at opsige min kontrakt igen med dem, selv om det var kort tid (December – Februar).

En uge senere stoppede jeg ved Weekendcaféen som frivillig, da aktivitetslederne, havde en anden opfattelse end jeg, hvad angår varsling/påmindelser om caféen.

Jeg har dog nydt hver en stund alligevel, og håber at jeg har sat mit præg, eller får mod på, at vende tilbage igen.

Jeg endte med, at være frivillig i 2 år i Weekendcaféen.

KFUM

I perioden hvor jeg venter på svar fra Proshop vdr. flexjob, har jeg været heldig at få en tidsbegrænset stilling på Café Parasollen i Viby på 4 timer/ugen som cafévært.

Jeg tror på, at det er sundt, at se tingene fra en anden vinkel ,og derfor er jeg meget taknemmelig for, at Parasollens leder tog imod mit tilbud, og at vi fik en god aftale på plads.

Det Usynlige Fællesskab

Imens jeg søger og venter på svar på det nye arbejde, har jeg bedt mine kontakter om, at give feedback på nogle af mine tidligere blogindlæg.

Én af dem har gjort mig opmærksom på disse grundlæggende ting vdr. Skizofreni:

  • Positive symptomer: Hallucinationer, Vrangforestillinger, Tankeforstyrrelser.
  • Negative: inaktivitet, Nedsat energi, Social isolering
  • Kognitive forstyrrelse : Nedsat opmærksomhed, Dårlig hukommelse, svært ved, at planlægge.

Hun gjorde mig opmærksom på: “at ikke alle lider af alle tre symptomer, der findes også nogen – Som hende selv- der kun oplever to forskellige typer”, og dermed ikke er lige så hårdt ramt udad til, og det kan jeg jo kun tilslutte mig.

Hvad med dig?

Hvordan tackler du arbejdsløshed?

God St. Bededagsferie og husk: “Man skal ikke græde over spildt mælk, det er op på hesten igen, og så stille og roligt videre”

– //Rasmus – Stifter

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Denne hjemmeside benytter cookies. Ved at blive på hjemmesiden, accepterer du vores brug af cookies.