Kategorier
Fantasiens verden

Hjernepausen

Jeg har tidligere talt om, hvordan vi som mennesker har mange mål i livet, og samtidig gerne vil gøre det på arbejdsmarkedet i ‘Livet som lokomotiv’, men hvad så med hverdagen?

Stop op for rødt

Jeg oplever mange i det daglige gade billede der bare stræber afsted, det er tydeligt, at de ikke tænker over, at det faktisk er sundt at stoppe op, og trække vejret ind på ny engang imellem.

At bruge 10 sek. mere , eller for den sags skyld 1 minut, på at tage en ny dyb indånding, kan faktisk være afgørende for ens proces’, så hjernen får overskud og overblik over dens arbejdsopgaver for dagen.

Mange ting sker ubevidst, men det gør det netop vigtigt, at få hjernen vænnet sig til f.eks: når der er rødt, så venter jeg på grønt (For det er faktisk en god hjernepause)

Hjernen arbejder konstant med at forudsige den daglige rutine og tilpasse sig ved ændringer, den er på arbejde fra få sekunder inden du slår øjnene op, til du lukker dem igen.

Reagere ved gult

I øjeblikket køre der meget kampagnen: BREMS FOR GULT’

På den måde kan man også sige: ‘HUSK PAUSEN!’

Fordi det at bremse og/eller tilpasse sin hastighed, gør det lettere, at opnå enten pausen – ved rødt lys, eller komme stille og roligt videre når der bliver grønt lys.

Bare det at have bremset, taget hastigheden af, gør at du allerede tager en kort hjernepause på måske 10 sek. fordi du er klar til at tage den lange pause – ved rødt lys.

Nu siger jeg lange pause, men hvis du regner på det, er måske højest, som nævnt tidligere 1 minut, da det røde lys, jo højest er på i 30 sek. (set ud fra de kryds, hvor de tæller ned)

  Kør ved grønt

Når pausen så er ovre og der bliver grønt, vil du sandsynligvis mærke som sagt :mere overskud og overblik fra hjernes side‘, og lettelse – fordi du igen kan trække vejret, og fortsætte det du var igang med – men husk at starte i lavt gear igen, hjernen er på overarbejde hele tiden. 🙂

Det gør det endnu mere vigtigt, at huske hjernepauserne, uanset om det er 10 min., 30 min. eller en time på øjet i løbet af dagen, men vigtigst er nok stadig: ‘STOP FOR RØDT og BREMS FOR GULT’, da det er en del af vores rutine i trafikken og nemme hjernepauser at få….

Jeg får næsten lyst til at sige, at: “Dem der bliver involveret i trafikuheld, er blandt dem der ikke kan finde udad, at give sin hjerne en pause engang imellem. så har vi heldigvis nogle gode beredskaber, og politifolk som har trænet deres hjerner til, at rumme disse situationer, tak til jer”

Om jeg har ret ved jeg ikke???

Jeg vil gerne indrømme, at jeg også er for ivrig nogle gange, men dog ikke i trafikken, mit ses mest ifm. mit arbejde (dybt suk)

Hjernegymnastik

Der er flere måder man kan hjælpe sin hjerne på, men i den her forbindelse vil jeg gerne referere til Mikael Kambers bog – 3 gode ting.

Øvelsen med at lave 3 gode ting er sådan set simpel, men det at skal opsummere fra hverdagen er sværere i længden(Jeg har prøvet én gang i en periode).

Derfor blev jeg glad for hans eksempler med, at det både kan være store og små ting, det kan være hver dag eller 2 gange i ugen, bare man får et mønster i det, og finder udad hvad der er nemmest og mest relevant for én.

Du kan også finde 3 gode ting som app under forskellige lignende navne, og med hver deres opsætning.

Som alt andet, er noget bedre end det andet for den enkelte 🙂

3 Gode ting i 3 uger

Her kommer mine 3 gode ting inden for det seneste stykke tid:

Uge 39: Det at få, at vide fra andre, at de har nomineret én, var nok noget af vildeste der skete for mig i denne uge. I mit tilfælde var det Café Parasollens leder der kom til mig en mandag eftermiddag, og sagde: “Jeg har nomineret dig til Galloprisen Rasmus” Jeg mærkede lige et kort sug i maven, for det havde jeg ikke set komme selv om jeg lige havde delt Gallo’s opslag, nu havde jeg bare en spænding at gå rundt med 🙂

Uge 41: Det at have været nomineret til Galloprisen, er nok det største der er sket i denne uge, selv om jeg ikke vandt, tog min familie og jeg ud at fejre nomineringen. Det var hyggeligt.

Denne uge:

  • Uge 42: Jeg har passet min niece sammen med min mor, trods efterårskulden har vi været ude, at nyde solen og jeg gav varm kakao.
  • Uge 42: Da jeg selv er dårlig til, at ringe op uden grund, nyder jeg hver gang min lillebror, som sidder over i New York nu, sammen med de andre statsoverhoveder, ringer hjem til mig i Danmark, for at høre hvordan det hele står til. (y) (Jeg syntes han er heldig 🙂 )
  • Uge 42: Af samme grund, nyder jeg at snakke med min far, når han ringer, i denne uge var det dog MIG der ringet, da han havde fødselsdag 🙂

Arbejdsglæde

Ved siden af alt det her kommer der også det, at jeg bliver mere og mere positiv overrasket over mit nye arbejde.

Den arbejdsglæde som spreder sig lige fra chefen til kolleger er guld værd.

Specielt når man som jeg lige nu ser det i en presset tid, hvor man også er underbemandet…

Det er så meget guld værd, at man viser overskud med positiv energi, så alle føler sig værdsat, tilpas, anerkendt og har lyst til at komme igen…

Kort opsummering

Nå men for at runde af på en god måde, vil jeg bare sige:

  1. Husk hjernepauserne, så du opnår den bedst optimale hverdags rutine ved bla. at stoppe for rødt ,og brems/reagere ved gult
  2. Træn f.eks med 3 gode ting-øvelsen, på den måde der er bedst for dig, uanset om det er skrift, computer, eller på app.
  3. Alternativt kan du lave kryds & tværs, kryds-ord, eller suduko. Se mere i ‘Tidsfordriv’

Tak for ordet – God weekend

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Denne hjemmeside benytter cookies. Ved at blive på hjemmesiden, accepterer du vores brug af cookies.